O Piekarni dworak

Piekarnia Dworak jest firmą rodzinną. Jej założyciele to nasi rodzice Jan i Henryka Dworak. Ich doświadczenie zawodowe sięga 1957 roku. Pierwsza piekarnia której byli współwłaścicielami powstała w 1968 roku. W obiekcie przy ulicy Brwinowskiej 29 w Podkowie Leśnej rozpoczęto produkcję w 1982 roku. Pod koniec lat 80-tych do rodziców dołączył syn Grzegorz, za którego sprawą piekarnia została rozbudowana i zmodernizowana. W 1993 roku ofertę rozszerzono o wyroby cukiernicze. W chwili obecnej właścicielami firmy są Anna i Barbara Dworak. Działamy w formie spółki jawnej.

 

Korzystając z doświadczenia naszych rodziców staramy się łączyć tradycję z nowoczesnością. Stale modernizujemy nasze metody produkcji i doskonalimy park maszynowy. Pieczywo nasze jest pieczone na naturalnych produktach bez stosowania konserwantów. Dzięki temu nasze produkty zachowują walory zdrowotne. Produkcja chleba oparta jest na długim, wielofazowym procesie technologicznym polegającym na „samodzielnym wyprowadzaniu” kwasów co nadaje pieczywu niepowtarzalny smak i zapach.

Oferta piekarni zawiera szeroki asortyment pieczywa pszennego, żytniego, mieszanego, razowego, gastronomicznego, a także gamę wyrobów cukierniczych. Proponujemy również pieczywo pakowane i krojone. Nasza oferta jest elastyczna i dostosowujemy ją do potrzeb klienta, dlatego też realizujemy zamówienia specyficzne np. pieczywo ozdobne przeznaczone na specjalne okazje. Współpracujemy ze sklepami detalicznymi, sieciami oraz rozwijamy sieć własnych sklepów firmowych. Pieczywo do odbiorców dostarczamy własnym transportem i w trosce o naszych klientów pracujemy nad usprawnieniem ilości dostaw oraz systemem komunikacji z klientami.

 

 

© Piekarnia Dworak Podkowa Leśna.